Diversitate la puterea a treia

Activităţile derulate în perioada  ianuarie-mai au fost diseminate în  următoarele publicaţii tipărite sau online- TRANSILVANIA TV NEWS, MESAGERUL, RĂSUNETUL- la adresele

http://bistritanasaud.transilvania-tv.ro/la-scoala-gimnaziala-grigore-silasi-din-beclean-diversitatea-fost-ridicata-la-puterea-treia/
http://www.mesagerul.ro/2014/05/28/la-scoala-gimnaziala-grigore-silasi-din-beclean-diversitatea-fost-ridicata-la-puterea-tre
http://www.rasunetul.ro/diversitate-la-puterea-treia#slide-0-field_galerie-63714

O nouă etapă a Proiectului multilateral Comenius „OUR RICH DIVERSITY IS OUR COLLECTIVE STRENGTH”  derulat de Şcoala  Gimnazială ,,Grigore Silași” Beclean în perioada 2013-2015, s-a încheiat.
,,Această etapă a vizat identificarea și realizarea unor activități concrete care să contribuie la facilitarea dialogului intercultural, la promovarea înţelegerii, toleranţei, respectului pentru diversitatea bogată ca forță colectivă. Activităţile s-au derulat simultan în cele cinci ţări partenere Grecia, Cehia, Turcia, Polonia şi România, în perioada ianuarie-mai. Încurajaţi în exprimarea ideilor, sentimentelor şi trăirilor proprii, elevii noştri şi-au dezvăluit aptitudinile şi talentele cu care au fost înzestraţi, au prezentat fapte de viaţă trăite sau auzite, au exprimat opinii sau sentimente, atitudini sau convingeri. Au dorit ca prin mesajul lor simplu, dar inocent, să facă lumea mai bună, mai tolerantă, mai paşnică, mai prietenoasă”, a declarat  pentru Bistrița-Năsăud News prof.înv.primar Veturia Seserman.
Produsele realizate au fost: expoziția-concurs de creații plastice ,,Tradiții de iarnă/ Winter traditions”; DVD-urile cu cântece tradiționale din repertoriul copiilor ,,Cântecele copilăriei/ Songs of childhood”  şi poemele, respectiv eseurile, având ca temă pacea, prietenia, toleranţa cuprinse într-un material intitulat sugestiv ,,Diversitate prin…cuvinte/ Diversity through … words”. Astfel,  prin  culoare, cântec şi cuvânt, elevii şi cadrele didactice implicate în aceste activităţi au avut oportunitatea de a-și dezvolta competențele și aptitudinile lingvistice, civice, interpersonale, interculturale și sociale, precum și abilitățile artistice și creative.
 Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieții. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei si Formarii Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

O nouă etapă a Proiectului multilateral Comenius „OUR RICH DIVERSITY IS OUR COLLECTIVE STRENGTH”, cu numărul de referință 13–PM–166–BN–TR, derulat de Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silași" Beclean în perioada 2013-2015, s-a încheiat. Această etapă a vizat identificarea și realizarea unor activități concrete care să contribuie la facilitarea dialogului intercultural, la promovarea înţelegerii, toleranţei, respectului pentru diversitatea bogată ca forță colectivă. Activităţile s-au derulat simultan în cele cinci ţări partenere Grecia, Cehia, Turcia, Polonia şiRomânia, în perioada ianuarie-mai. Încurajaţi în exprimarea ideilor, sentimentelor şi trăirilor proprii, elevii noştri şi-au dezvăluit aptitudinile şi talentele cu care au fost înzestraţi,au prezentat fapte de viaţă trăite sau auzite, au exprimat opinii sau sentimente, atitudini sau convingeri. Au dorit ca prin mesajul lor simplu, dar inocent, să facă lumea mai bună, mai tolerantă, mai paşnică, mai prietenoasă.Produsele realizate au fost: expoziția-concurs de creații plastice,,Tradiții de iarnă/Winter traditions”; DVD-urile cu cântece tradiționale din repertoriul copiilor ,,Cântecele copilăriei/Songs of childhood”şi poemele, respectiv eseurile,având ca temă pacea, prietenia, toleranţa cuprinse într-un material intitulat sugestiv ,,Diversitate prin…cuvinte/Diversity through ... words”. Astfel,prin culoare,cântec şi cuvânt, elevii şi cadrele didactice implicate în aceste activităţi au avut oportunitatea de a-și dezvolta competențele și aptitudinile lingvistice, civice, interpersonale, interculturale și sociale, precum și abilitățile artistice și creative.
 Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieții. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei si Formarii Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii. 

0 comentarii:

Copyright © 2013 Comenius Beclean