DIVERSITATE PRIN SPORT/DIVERSITY THROUGH SPORTDiversitate prin sport a fost una dintre  temele abordate în cadrul proiectului încă de la începutul acestui an .
Activităţile propuse au fost diverse şi au urmărit valorificarea şi dezvoltarea competenţelor sportive, conștientizarea importanței sportului pentru sănătate și pentru starea de bine, dezvoltarea unei culturi sportive, motivarea elevilor de a participa cât mai activ la activităţile şcolare şi extraşcolare, promovarea înţelegerii, toleranţei, respectului pentru diversitatea bogată ca forță colectivă. Manifestarea a debutat cu organizarea unor dezbateri în rândul elevilor ce au avut ca finalitate alcătuirea unui clasament cu sportivi români ce au adus faimă ţării. Topul realizat a constituit subiectul booklet-ului ,,FAMOUS  ROMANIAN  SPORTSMEN/ SPORTIVI  CELEBRI  DIN  ROMÂNIA" ce conţine nume cum ar fi Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Ilie Năstase. Broşura cuprinde informaţii succinte despre performanţele sportive ale reprezentanţilor noştri. De altfel, fiecare ţară parteneră a proiectului a conceput un astfel de material, urmărindu-se formarea şi dezvoltarea unui spirit de respect faţă de valorile europene, dar şi promovarea identității și culturii naționale.
https://drive.google.com/file/d/0BwL4u3jy0GLOWnMzMk0tTlg2Y3M/edit

Pentru reuşita manifestării s-au organizat competiţii sportive, activităţi outdoor sau de învăţare a unor exerciţii sportive. Au fost implicaţi peste 500 de elevi 
(preşcolari, elevi de ciclu primar sau gimnazial) şi peste 30 de cadre didactice. 
S-a demonstrat încă o data că sportul aduce înţelegere, satisfacţii, bucurii şi nu ţine cont de graniţe, vârstă, etnie sau limba vorbită.Activitatea a fost diseminată şi în publicaţia RĂSUNETUL (07.04.2015) la adresa:
http://www.rasunetul.ro/diversitate-prin-sport-la-scoala-gimnaziala-grigore-silasi-beclean

0 comentarii:

Copyright © 2013 Comenius Beclean